Jeansjacka remake

Remake – Dekorera jeansjacka

Jag ville skapa mig en jacka med text på ryggen, i stil med Pink Ladies i Grease. Ordet createaholic sammanfattar mig och min kreativitet väldigt bra! Så därför sydde jag fast just den texten på ryggen.

Som kontrast till den ljusa jeansjackan klippte jag ut texten och blomman av mörka jeansbitar. Jag valde att klippa i jeanstyg utan stretch. För att jag vill att texten och blomman successivt med tiden ska fransa sig i kanterna. Om där är för mycket stretch i tyget så upplever jag att det inte fransar sig lika bra.

På framsidan av jackan sydde jag fast ett rosa möbelband med fransar på fickan. Jag tycker att det ger en liten touch av cowboy-look.

Jeansjackan och de rosa fransarna är från secondhand och tygbitarna i mörk jeans är från egna lagret av avlagda kläder.

copyright © annajohannadesign.se – all rights reserved