annajohanna

Välkommen till min mönstervärld!

Har du fått en AHA-upplevelse? Det fick jag med textiltryck!
Jag minns än idag när jag tänkte "...så jag kan alltså rita mina egna mönster som trycks på tyg?!"
År 2014 tog jag en kurs i att rita mönster för hand och ett år senare gick jag min första kurs i screentryck och där kom AHA-upplevelsen. Världen av mönsterformgivning och textiltryck öppnade sig för mig då och sedan dess vill jag vara kvar här i mönstervärlden.
Jag illustrerar lekfulla, juvenila och färgstarka mönster inspirerade av grafiska linjer, naturen, stadsmiljöer, slöjd, hantverk och retro.
tryckverkstad
Jag heter Annajohanna och jag har en bakgrund inom sömnad, grafisk design och kommunikation.

Jag är verksam i Ystad (Skåne) och utför projekt inom mönsterformgivning, grafisk design, trycksaker, produktdesign och textiltryck.
mönster i marken
Jag har sett mönster överallt i vardagen så långt jag kan minnas.

Att skapa mönster är det jag tycker är roligast och också det svåraste. Att få till ett samspel mellan formerna och en kombination av kulörer som förmedlar mina tankar.

Jag experimenterar med olika material och tekniker för att hitta mitt unika uttryck. Olika material är också en källa till inspiration.
Screentryck Annajohanna design
Jag vill att handens arbete ska synas. Därför börjar min mönsterdesign med att jag ritar för hand. Därefter kan jag bearbeta mina mönster i datorn för att anpassa till min tänkta produkt eller till kundens behov.

Mitt uttryck är en mix av grafiskt, retro, juvenilt, hantverk, avskalat och färgstarkt.

Avskalade blommor har blivit ett återkommande uttryck för mig.

Uppdrag eller samarbete?

Välkommen att kontakta mig för att diskutera uppdrag eller samarbete kring mönsterformgivning, grafisk formgivning och illustrationer för digitala produkter, hemsidor, sociala medier, fysiska produkter, textil, tapeter, trycksaker mm.

Jag har utbildat mig inom mönsterformgivning, textiltryck, screentryck, blocktryck, grafisk design, visuell kommunikation, media och kommunikation

Creativity is intelligence having fun!

Albert Einstein
copyright © annajohannadesign.se – all rights reserved