Re:volution Art for change

RE:VOLUTION – Art for change

RE:VOLUTION ~ Art for Change är en utställning som sätter fokus på att tänka om och inspirera kring hållbar klädkonsumtion.

Konstformen Re:design belyses här av två kreatörer som brinner för att ta tillvara det som redan finns, att cirkulera för vår planet och vår framtid, och att agera nu!

Genom Annajohannas och Jennis kreationer vill de visa skaparkraften och glädjen i att ta tillvara på det som finns. Begränsningarna skapar möjligheter när deras fantasi kickar in.

Varmt välkommen till utställningen den 21 oktober 2023. Vi har öppet från kl 12.00-24.00. Vi finns på Atelier Bleu Ystad, Böckaregatan 12, 271 42 Ystad.

”Creativity is intelligence having fun!”

Annajohanna screentryck

Annajohanna är tokig i mönster, inspireras av former och repetitioner i vardagens alla olika miljöer. Hon illustrerar mönster för tyger, tapeter, trycksaker och digitala produkter. Annajohanna har också ett stort intresse av att uttrycka sig i textil genom sömnad. Att förvandla secondhand-textil och ge nytt liv. Annajohanna kombinerar också sina två intressen, mönster och sömnad, med att illustrera och trycka på secondhand-textil. Antingen på befintliga kläder och produkter eller på kreationer som hon sytt och designat om antingen från grunden eller delvis = re:design!

Jenni Sandell remake

Jenni inspireras av att se möjligheten i det andra ser som skräp, triggas av skattjakten som är starkt präglad av lusten till färg, den energi det ger och att sprida just färgglädje. Lekfullhet är i fokus när hon på frihand skapar sina kreationer som oftast inte har ett bestämt resultat, utan det skapas intuitivt och med stor passion, som om att tyget själv får tala.

Jenni skapar för välgörande ändamål och för inspiration till att tänka om kring sin konsumtion.

copyright © annajohannadesign.se – all rights reserved